Hur djuridrottare äter under semestern

Även för stora dudes, det finns rätt sätt och fel sätt att närma sig högtider.Lär dig djuren strategier för ren bulking och njuta av säsongen.

Kroppsbyggare är utan tvekan några av de mest styva idrottare runt om. Uppmärksamheten på detaljer som krävs för att bli framgångsrik kan resultera i ett monotont och repetitivt liv. Men vad händer under helgdagarna? Ska de glömma vad de gör och gå ur rälsen, eller undviker de helt och hållet sociala sammankomster? Vi samlade djuren för att diskutera vad de gör när det gäller semester äta.

Evan Centopani

När vi börjar flytta in i semestern måste vi beakta våra individuella mål. Om du är en seriös konkurrenskraftig kroppsbyggare och råkar hitta dig själv i tävlingsförberedelser under semestern, behandla den dagen som du skulle göra. Tiden väntar inte på någon; varje dag med tävlingsförberedelser är en möjlighet att närma sig att vara ditt absolut bästa kom dagen för showen.

När jag kostar jag en basdiet som jag följer men jag gör ganska regelbundna justeringar efter behov. Ofta görs dessa små justeringar dag för dag. Till exempel, om jag var med i en tävlingsförberedelse och jag vaknade Thanksgiving morgonen platt och i behov av fler kalorier, skulle jag använda det som var tillgängligt för mig för att öka mina kalorier och tanka mig själv.

Skulle jag äta som en gris och ha en massa skit? Nej. Jag vet redan mer eller mindre vad som kommer att finnas tillgängligt för mig på en dag som Thanksgiving. Protein är rikligt i form av kalkon och eventuellt en stekt, det finns ingen brist på grönsaker, och kolhydrater kan fås från sötpotatis. Så medan jag kanske ökar delar av dessa livsmedel, är det allt ganska standard.

Men det finns bara så mycket kalkon och sötpotatis jag kan äta. Om jag råkar leta efter en massa extra kalorier, kanske jag börjar leta efter andra livsmedel. Men jag måste tänka på det faktum att jag i en tävling prep äter mycket mat – sex gånger dagligen. Om jag äter något som kommer att krossa magen och hindra mig från att äta i tid, kan min totala matkonsumtion för dagen bli mindre än normalt. Så jag är noga med att välja livsmedel som inte kommer att krossa magen och därför mitt totala intag av mat.

Evan Centopani

Till exempel vet jag att jag kan komma undan med att äta äppelpaj och känna mig helt fin, medan potatismos kommer att förstöra magen (troligen från allt smör och mjölk). Om jag letar efter extra kalorier som inte stör min matsmältning har jag inga problem att äta flera bitar av något som äppelpaj. Om jag inte behövde extra kalorier på en feriedag, skulle jag antingen ta med min egen mat om jag inte var säker på att maten serveras eller om jag skulle äta lite kalkon, helt beredd sötpotatis och grönsaker och hålla mig strikt på min diet.

LÄSA  Tänker du på rengöring?Försök istället denna åldriga strategi

Huruvida jag kan komma undan med att äta fritt på en dag som Thanksgiving mitt i en prep är inte relevant. Jag har lärt mig att i tider med seriös träning måste du göra vad du kan för att stärka ditt förtroende.

Du kan må bra när du vet att du höll fast vid din diet. Omvänt kan du bara känna skuld och tvivel om du vet att du avskaffade dig av någon annan anledning än alla andra. Så om jag var i en prep, skulle jag äta i enlighet därmed oavsett semester. Det kan betyda att man äter utan avvikelse eller att man kan äta ovanför underhåll.

Å andra sidan tar jag samma sätt att äta under lågsäsongen. Jag äter aldrig på ett sätt som kommer att uppröra magen eller hindra min förmåga att konsumera den mängd mat som jag behöver konsumera. Det är alltid regel nummer ett. Den största skillnaden för mig i lågsäsong kontra förkonkurrens är att under lågsäsongen, oavsett om jag behöver ökade kalorier eller inte, kommer jag att äta dem och njuta av semestern.

Hur mycket ska jag äta? Så mycket som jag tål utan att orsaka obehag. Jag är inte någon som ska äta eller äta alla slags skräp. Inte bara tolererar jag det inte så bra, men jag har inte så mycket önskan om det. Men i en lågsäsong, åtminstone för mig, är att äta tillräckligt en utmaning så jag välkomnar möjligheten att äta mer under en semester.

I slutändan är det att äta semester och hur man närmar sig det en individuell fråga. Om jag skulle ge några råd eller riktlinjer skulle jag säga att alltid äta på ett sätt som stöder dina mål. Om du är i en prep, ta det på allvar; Om du gör det hjälper du dig både fysiskt och mentalt. Gör det på ett ansvarsfullt sätt om du är skyldig att få ett nytt.

Ät aldrig på ett sätt som gör dig sjuk, och om du har en ätstörning ska du inte låta semestern kasta dig ur kursen om du är på rätt spår. Slutligen, när det är möjligt, kan du njuta av dig själv och din tid med vänner och familj. Om du inte tränar för något, ta en andning och släpp lite.

John Jewett

När jag har gått framåt har jag färre fuskmålunder lågsäsongen . Semestermat är vanligtvis lätt att komma nära ditt normala dagliga matval, så med en rimlig del anser jag det inte som en fusksmåltid. Semestermåltider har blivit mer om familjens upplevelse än fokus på matval.

LÄSA  Hur man bygger muskler på Keto-dieten

Animal Nutrition Panel

En perfekt semestermål är 8-10 gram kalkon och skinka. Jag begränsar sidorna med högre fett, tar med mitt eget ris och ibland potatismos till måltiden och äter så många grönsaker som jag vill.

Träning är alltid strukturerad, så min utbildning varierar inte under helgdagarna. Om semestern landar på en ledig dag, kommer jag fortfarande att gå på gymmet och åtminstone göra lite cardio, abs, kalvar och armar. Jag kommer att göra extra promenader för dagen för att kompensera för de extra kalorierna och för att underlätta matsmältningen. Jag flyttar också kolhydrater och fetter från andra måltider till min semestermåltid för att inte gå över för mitt dagliga kaloriintag.

Gary Turner

På helgdagar äter jag mina normala måltider i plan tills de två sista måltiderna, som jag ersätter semestermåltiden. Jag äter sedan mitt fyll. Jag äter en blygsam efterrätt eftersom dessa typer av livsmedel verkligen inte har någon fördel för en kroppsbyggare. På tvådagars helgdagar (som julafton och juldag) väljer jag en av dessa dagar att stanna på plan och den andra för att äta. Det beror på när jag tränar.

Jag tillåter mig själv så mycket kalkon, skinka, fyllning, sötpotatis och andra sidor som jag vill, men med anledning. Jag äter inte för att bli sjuk. Jag begränsar desserter till precis tillräckligt för att tillfredsställa en söt tand, och jag brukar ta tillfället i akt att dricka en diet soda, vilket jag normalt inte gör på träningsdagar.

Träning är alltid strukturerad, så min utbildning varierar inte under helgdagarna. Om semestern landar på en ledig dag tar jag ledigt. Ingenting förändras, vare sig det är schemaläggning eller träningens intensitet. Jag gör inte extra cardio för att kompensera semester måltider eftersom detta fungerar som en schemalagd ”fuska måltid” under lågsäsongen. Jag använder de extra kalorierna för att hjälpa mig att bli större och nå nya nivåer.

Vincenzo Masone

Thanksgiving är en dag för mig att koppla av och varva ner.Jag äter vad jag gillar den dagen och håller inte tillbaka. Om inte en tävling naturligtvis är nära – då kommer jag att göra justeringar i enlighet därmed.

Men för det mesta är det varje år bara en vanlig dagsträning på morgonen som schemalagd, och sedan trivs jag med så mycket mat och desserter som jag önskar. Thanksgiving landar alltid under lågsäsongen, så när jag försöker maximera min kroppsvikt är det en perfekt dag att dra fördel av att ladda upp.

LÄSA  Din expertguide för grönt te

Derek Lunsford

Thanksgiving handlar mer om upplevelsen än något annat. Att vara med familjen är det som gör Thanksgiving och annan helgdag meningsfull. Maten är trevlig eftersom den är annorlunda än den generella dieten för kroppsbyggare, men maten är inte det som gör Thanksgiving speciell.

Djuridrottare näringspanel

I allmänhet äter jag ganska rent och håller mig vid måltider av kroppsbyggare under dagen. På kvällen, när familjen träffas, brukar jag välja förrätter och mat som alla hade med sig.

När det gäller att plocka min mat på Thanksgiving middag, jag gillar att bestämma i förväg om jag vill hålla mina fetter låga eller min kolhydrater låg. Hemma vet jag att jag ska äta en högkolhydratmåltid. Så jag försöker sänka mängden fett jag konsumerar. Jag räknar inte specifikt makroer eller kalorier, men jag är allmänt medveten om vad som har högre fett eller kolhydrater. Jag kanske hoppar över en viss skål bara för att den har högre fetter, men kolhydraterna håller fortfarande på att gå ner.

Under min lågsäsong går jag vanligtvis över hur jag känner mig. Om jag behöver en vilodag tar jag en. Men jag föredrar träning på dagar jag vet att jag äter mer mat, särskilt en Thanksgiving måltid.

Den svåra delen för vissa människor, beroende på var du bor, kan hitta ett öppet gym. Det är viktigt att du planerar i förväg. Ring lokala gym och fråga vad deras semestertimmar är. Om du vill ha något tillräckligt dåligt hittar du ett sätt att få det att hända. Kommer jag att träna? Du skulle bättre tro det!

Jag gillar att schemalägga lite extra cardio när jag vet att jag kommer att äta mat vid en semestermöte. Stora måltider kräver stor träning och förbränna fler kalorier totalt sett. Vanligtvis lägger jag till mer cardio de dagar jag äter tyngre om jag vill hålla min vikt och kroppsfett till ett minimum.

Jag är en söt tand typ av kille. Jag har alltid älskat desserter av alla slag, men jag vet också vad sockret kommer att göra för mig fysiskt och mentalt. Jag vet av min erfarenhet att när jag tar en bit godis kommer jag alltid tillbaka för mer. Det bästa för mig är att bara undvika sockerhaltiga livsmedel. Jag säger inte att jag inte kommer att ha dem ibland, men när det börjar är det svårt att stoppa sockertrangen.

Disciplin och familj behöver inte komma i konflikt med varandra. Om du är tillräckligt disciplinerad kan du träna och spendera hela dagen med din familj. Återigen, om du vill ha något tillräckligt dåligt hittar du ett sätt att få det att hända. Lev ditt bästa liv med de som älskar dig och inte stressa.